Anmeldelse: Masterchef – Mig og min kok

Anmeldelse af “Masterchef – Mig og min kok”
Så startede der en ny omgang Masterchef. Og som nykåret vinder af “Masterchef – Danmarks største madtalent” kigger jeg selvfølgelig med. Jeg har fulgt programmet siden det startede på BBC og også set flere sæsoner af Masterchef USA og Australien. Jeg er ret glad for Masterchef. Men jeg er også purist, i den forstand at jeg synes at det oprindelige koncept er det stærkeste. Altså, at køkkenkyndige amatører kæmper om titlen og anerkendelsen og udvikler sig undervejs. At man kan følge med i det eventyr det er, når en person som du eller jeg, pludselig kan få en livslang drøm til at gå i opfyldelse.
Derfor har jeg heller ikke været specielt glad for Masterchefs liv i Danmark, hvor tilfældige kendisser med eller uden køkkenevner har kæmpet i køkkenerne. Og jeg har slet ikke været vild med alle de andre varianter med grill, jul, melodigrandprix, parspecial og hvad der nu ellers har været af varianter. Jeg synes det originale og stærke format bliver udvandet, når der ikke er noget på spil for deltagerne og jeg synes det er synd for Masterchef at skulle lægge navn til alle mulige skæve varianter.(det var heller ikke en succes for Gammel Dansk)
Så disse ord skal du have i mente, når du læser min anmeldelse af den nye variant af Masterchef.

Konceptet er dette: Kendisser og kokke danner par og kæmper mod hinanden i vanlig MC-stil.Det er lidt svært at vurdere udfra hvilke kriterier kendisserne er udvalgt, men det er ihvertfald ikke pga deres kulinariske færdigheder. Det behøver det heller ikke nødvendigvis at være, vi har før grinet eller gyst over fx Adam Duvå Hall, der forsøgte at lave sovs på rypetarme. Det er også lidt svært at gennemskue hvad der ligger til grund for valget af kokke, de virker bestemt som om de kan deres kram, men alle er en smule mutte og introverte. Det kan selvfølgelig være TV-nerver. Umiddelbart er det mest charmerende par Umut og Rene Dif, der har god kemi og kommer lidt udover TV-kanten. Og Dif ser ud som om, det rent faktisk betyder noget for ham.
Men første afsnit var altså en anelse blodfattigt. Kendisser, der ikke rigtigt har noget på spil, der ikke rigtigt kan lave mad, men som vi heller ikke “får lov” at se kvaje sig, fordi de egentligt bare er assistenter for kokke, som dermed redder dem i land. Det virker også svært for de tre dommere at give feedback. Skal de formulere sig til den professionelle kollega eller til amatøren?
Hvis “Mig og min kok” skal i land, så skal vi have gang i mundtøjet på kokkene og i håndværket på kendisserne, så vi får et mere ligeværdigt makkepar. Jeg elsker jo Masterchef, så jeg ser med igen i morgen.

Afsnit 2:

Der kom lidt flere boller på Masterchef-suppen i afsnit 2. Kokkene er ikke helt så mutte længere og deltagerne kaster sig lidt mere ind i kampen. Selvom formatet nok aldrig får den samme intensitet som det oprindelige, var det nu god køkkenhyggeunderholdning i går. Jeg glæder mig til aftenens afsnit med MC-klassikeren “Kokken og eleven”. Herlig udfordring, hvor jeg i sin tid hyggede mig maks, sammen med “LilleChef”, Mads Cortsen. Det afsnit kan du se her.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *