betalt samarbejde

Denne opskrift er udviklet til at være et perfekt match til vinen Santa Carolina Reserva Pinot Noir, der kan købes i REMA 1000

Du skal bruge:

4 kyllingebryster med skind

250g blandede svampe

¼ Piskefløde

Citron

450g kogte, kolde kartofler

100 g smør

Rösti: Pil kartoflerne, riv dem på et groft rivejern og bland de revne kartofler med salt og peber. Put halvdelen af smørret på en pande og lad det bruse af inden du putter kartoflerne på. Pres kartoflerne sammen til samlet masse, cirka et par centimeter høj. Steg röstien cirka 10 minutter til den er gylden. Du kan løfte forsigtigt med en palet og tjekke farven. Lad röstien glide over på en tallerken, put resten af smørret på panden og brug endnu en tallerken til at vende röstien inden det kommer på panden på den anden side. Du kan lave en stor rösti, der skæres i trekanter eller flere mindre ”portionsrösti”(evt. i en udstikker). Steg cirka 10 minutter på den anden side også.

Kylling: Krydr brysterne med salt og peber. Put brysterne på en godt varm pande med en smule neutral olie. Skindsiden skal nedad. Steg ved medium varme og lad brysterne brune mens fedtet smelter af skindet. Når skindet er gyldenbrunt vendes brysterne, der tilsættes lidt smør til panden og skrues lidt ned for varmen, så smørret ikke branker. Put panden i en 180 grader varm ovn og giv dem 5-6 minutter i ovnen. Bagefter skal de hvile i mindst 5 minutter.

Sauce: Skær svampene i skrive og steg dem af ved hård varme på en tør pande. Når svampenes væde er fordampet, tilsættes lidt olie eller smør og svampene brunes. Når de er brunet af tilsættes fløden og koges ind til den tykner. Smag til med salt, peber og citronsaft. Du kan også rive citronskal i saucen,

 Servér det lune kyllingebryst med rösti og svampesauce, pynt med timian og friske hindbær.

Nyd det hele med et glas sval Santa Carolina Reserva Pinot Noir. Læs mere om Santa Carolina i min artikel på Gastromand.