betalt samarbejde

Denne ret er udviklet til at være et perfekt match til vinen Santa Carolina Reserva Sauvignon Blanc, der forhandles i REMA 1000.

Du skal bruge:

4 stykker laks

16 grønne asparges

2 æggeblommer

1 æg

Creme fraiche 38%

Citron

200g smør

2 dl fiske- eller muslingefond

Laks: Krydr fisken med salt. Anbring laksestykkerne i bunden af en gryde, evt. på en tallerken eller i en dampindsats. Kom vand i bunden af gryden, så der er nok til at dampe, men uden at dække fisken. Bring vandet i kog. Når det koger, lægger du låg på, skruer ned og giver fisken 7-8 minutter, afhængigt af størrelsen. Giv lidt længere, hvis nødvendigt.

Sauce: I en gryde varmes fond sammen med smør indtil smørret er smeltet. Put æg, æggeblommer og creme fraiche i en blender og blend det godt sammen. Hæld den lune smør/fond blanding i blenderen i en tynd stråle, mens der blendes. Kom saucen tilbage i en gryde og lun forsigtigt op indtil den tykner og sætter sig. Den må IKKE koge. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Asparges. Knæk enden af asparges, pensl dem med olie, drys med salt og gril dem 1-2 minutter på en glohed grill eller grillpande.

Servér laksen med asparges og sauce og masser af friske urter, fx kørvel og dild.

Nyd det hele med et glas kølig Santa Carolina Reserva Sauvignon Blanc.

Læs mere om Santa Carolina i min artikel hos Gastromand.